Biografie

 Tango Extremo

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek.

Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’. De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. De groep speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tangosalon.

Ook buiten ons land maakt Tango Extremo furore. Er werd al getoerd in Spanje, Frankrijk, Portugal, België, Italië, Mexico, Verenigd Koninkrijk, Turkije, Koerdistan, Ierland, Kroatië, Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Bolivia, Uruguay, Zuid-Korea, Groenland, IJsland, Duitsland, Zwitserland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Ecuador en Colombia. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival in Argentinië: het meest prestigieuze Tango Festival ter wereld!

Line-up

Job Hubatka – Zang
Tanya Schaap – Viool & artistiek leidster
Ben van den Dungen – Sopraan saxofoon
Rob van Kreeveld – Piano
Hans van der Maas- Accordeon
Thomas Pol/Vasillis Stefanopoulos – Contrabas

_MG_7877

Discografie

‘El silencio’ – (Munich Records, 2004)

‘Una cosa diferente’ – (Munich Records, 2005)


‘Érase una vez..’ – (Maxanter Records The World Series, 2007)


‘Carnaval de Buenos Aires’ – (Maxanter Records The World Series, 2008)

‘Fantango’ – (JWA Jazzrecords, 2010)


‘Toujours bizarre’ – ( JWA Jazzrecords, 2012)

‘Live at De la Mar’ (DVD) – ( JWA Jazzrecords, 2012)

‘Dama de blanco’ – (JWA Jazzrecords, 2013)

‘Tango Extremo LIVE!’ (LP) – (STS Records, 2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Havana’ – (JWA Jazzrecords, 2015)

‘De Mattheus Passie’-(JWA Jazzrecords, 2016)