Line-up

Tanya Schaap

20160907 vldingen clubvaudeville-5

Oprichter en artistiek leider is violiste Tanya Schaap. Ze studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep speelt zij ook in het ‘Café de los Maestros’ orkest uit Argentinië. Daar neemt ze samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt Tanya over de gehele wereld.

Ben van den Dungen

20160907 vldingen clubvaudeville-37

Verder speelt in Tango Extremo de sopraansaxofonist Ben van den Dungen. Al decennia lang is hij werkzaam als jazzmusicus. Onder andere bekend van één van Europa’s bekendste latin-jazz formaties: Nueva Manteca. Hij is als docent verbonden aan de jazz-afdeling van het conservatorium van Rotterdam, Codarts, waar hij ook jaren als artistiek coördinator werkzaam was.

Rob van Kreeveld

20160907 vldingen clubvaudeville-46

Pianist Rob van Kreeveld is zoals men zegt een ‘musician musician’. De peetvader van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Een bijzondere improvisator in zowel klassieke als jazzmuziek. Rob heeft een ellenlange staat van dienst met een uitdagende tegenstrijdigheid, zoals zijn muzikale directie bij Paul van Vliet tot een cd-opname met Stan Getz. Als docent was hij verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Hans van der Maas

Hans van der Maas is de accordeonist in Tango Extremo. Hans is een van de meest gewilde en meest gevraagde accordeonisten van Nederland en niet zonder reden. Hij is klaar voor elke muzikale situatie. Een uitdaging is voor hem dagelijkse kost. Als verdere bezigheden is Hans musicoloog en dirigeert hij orkesten.

Thomas Pol

20160907 vldingen clubvaudeville-45
Thomas Pol is een van de nieuwe aanwinsten van Tango Extremo en speelt in het programma Club Vaudeville contrabas en tuba. Na zijn studie op het Rotterdams conservatorium verhuisde hij naar New Orleans om na een aantal jaar terug te keren als een ‘swinger’ pur sang op de bas. Een jong talent waar je niet om heen kunt.

Vasilis Stefanopoulos

Vasilis Stefanopoulos 3
De andere nieuwe aanwinst is Vasilis Stefanopoulos. Vasilis is het best bewaarde geheim van Griekenland. Met recht kan hij de backbone van Tango Extremo genoemd worden. Hij speelt mee met de Mattheus Passie.

Joris Lutz

20160907 vldingen clubvaudeville-34
Joris Lutz. Je zou kunnen zeggen; wat doet Joris niet? Als acteur, presentator en maker van sketches, liedjes en programma’s op maat heeft Joris veel ervaring. Hij kreeg bekendheid door de tv-serie Ha, die Pa!, waarin hij samen met zijn vader Luc Lutz speelde. Verder is Joris bekend van GTST, Dancing with the Stars en Bestemming Nederland. Nu is hij dus ook in de theaters te zien samen met Tango Extremo.

Job Hubatka

20160907 vldingen clubvaudeville-42
Geïnspireerd door ‘the High Priestess of Soul “Nina Simone” begon hij met jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij af met klassiek zang. Job Hubatka vertolkte onder andere rollen in opera’s van Purcell (The Tempest), Salieri, Donizetti (l’Elisir d’Amore), Rossini en Strauss (Die Fledermaus). Hij zong en speelde in succesvolle producties in binnen- en buitenland van hedendaagse componisten zoals Chiel Meijering (Alzheimer), Edward Top, Maria de Alvear (Colourful Penis), Huba de Graaff (Diepvlees), Kris Defoort (Daral Shaga). Bij de Nederlandse Opera werkte hij mee aan A Dog’s Heart van Alexander Raskalov.

Post navigation