Line-up

Tanya Schaap

Oprichter en artistiek leider is violiste Tanya Schaap. Ze studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep speelt zij ook in het ‘Café de los Maestros’ orkest uit Argentinië. Daar neemt ze samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt Tanya over de gehele wereld.

Ben van den Dungen

Verder speelt in Tango Extremo de sopraansaxofonist Ben van den Dungen. Al decennia lang is hij werkzaam als jazzmusicus. Onder andere bekend van één van Europa’s bekendste latin-jazz formaties: Nueva Manteca. Hij is als docent verbonden aan de jazz-afdeling van het conservatorium van Rotterdam, Codarts, waar hij ook jaren als artistiek coördinator werkzaam was.

Rob van Kreeveld

Pianist Rob van Kreeveld is zoals men zegt een ‘musician musician’. De peetvader van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Een bijzondere improvisator in zowel klassieke als jazzmuziek. Rob heeft een ellenlange staat van dienst met een uitdagende tegenstrijdigheid, zoals zijn muzikale directie bij Paul van Vliet tot een cd-opname met Stan Getz. Als docent was hij verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Hans van der Maas

Hans van der Maas is de accordeonist in Tango Extremo. Hans is een van de meest gewilde en meest gevraagde accordeonisten van Nederland en niet zonder reden. Hij is klaar voor elke muzikale situatie. Een uitdaging is voor hem dagelijkse kost. Als verdere bezigheden is Hans musicoloog en dirigeert hij orkesten.