Tango/Mania

tango mania print

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TANGO/MANIA!

Met veel trots en blijdschap kunnen we melden dat Tango Extremo dit theaterseizoen naast Club Vaudeville en de Mattheus Passie nog een voorstelling zal presenteren!
In samenwerking met het Internationaal Danstheater en De Zee Theaterproducties brengen we jullie de voorstelling Tango/Mania, een schitterende mix tussen dans en muziekvormen waarbij voor de pauze Argentinië centraal staat en na de pauze Roemenië. Uiteraard neemt Tango Extremo de muziek voor haar rekening. Voor de dans wordt er gewerkt met de twee topchoreografen Neel Verdoorn en Corneliu Ganea.
Met haar fascinatie voor de muziek van Osvaldo Pugliese neemt Neel Verdoorn de Argentijnse dans als uitgangspunt voor een voorstelling waarin ze speelt met stijlkenmerken van de tango binnen de moderne dans. De muziek is doordrenkt van emotie, zindering, aantrekken en afstoten, melancholie. Het is een emotioneel labyrint. Verward raken en verdwalen, tot je uiteindelijk ergens terecht komt…”Hasta el último tren” (tot de laatste trein!)”.
De choreografie van Corneliu Ganea is geïnspireerd op traditionele dans, muziek en rituelen uit de Roemeense cultuur. Hij mengt elementen van eigentijdse dans en muziek in deze unieke dansvoorstelling. In essentie belichaamt de show elementen van de Roemeense cultuur zoals creativiteit, eenvoud en moed.
Dit alles natuurlijk met topdansers en danseressen van het Internationaal Danstheater.

Bekijk onze agenda voor de complete speellijst

We hopen jullie te mogen verwelkomen in één van de theaters!