Missa, het nieuwe album van Musica Extrema!

Missa, een gloednieuw album met liederen uit de gelijknamige, succesvolle voorstelling van Musica Extrema. Missa is een mis in 11 delen over het ontstaan van Holland. De muziek is een combinatie van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. De Nederlandse songteksten zijn geschreven door niemand minder dan Jan Rot. De muziek is gecomponeerd door Ben van den Dungen en Wim Warman.

Missa vertelt het verhaal over het gevecht tegen het water van de Nederlandse bevolking, het ontstaan van de steden in Holland met zijn veel besproken graven, Jacoba van Beieren, de Hoekse en Kabeljauwse twisten en de verschrikkelijke natuurramp de Sint-Elisabethsvloed.

Alle liederen uit de voorstelling zijn verzameld op dit album. Het orkest Musica Extrema (Tanya Schaap, Ben van den Dungen, Gert Wantenaar, Sebastiaan van Bavel, Vasillis Stefanopoulos) en drie vocalisten (Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet) nemen u mee terug de geschiedenis in. Terug naar ons verhaal, het verhaal over het ontstaan van Holland.

Bestel en beluister Missa via de JWA Recordshop & Spotify!