Première Tin Pin Alley Parade

Volgende week dinsdag 14 juni vindt de grote premiére van onze nieuwe voorstelling ”Tin Pan Alley” plaats in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Tickets nu verkrijgbaar via: www.delamar.nl/voorstellingen/tin-pan-alley/

In de grote steden tijdens de Roaring Twenties en met name in New York barstte het muzikale leven in alle hevigheid los.

Tin Pan Alley is genoemd naar de buurt waarin op piano’s de nieuwe nummers ten gehore werden gebracht; deze vaak niet gestemde piano’s klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley is de bakermat van de moderne muziek geworden waar elkaar kruis bestuivende geniale geesten rijkelijk putten uit elkaars werelden: Oost-Europese en Joodse muziek vermengden zich met Italiaanse muziek en de jazzmuziek, invloeden van zigeunermuziek uit de Balkan ontmoetten lieflijke Engelse lovesongs. Een ongekende ontwikkeling kwam hiermee op gang en leidde uiteindelijk naar de muziek van vandaag de dag.

Met deze voorstelling willen Musica Extrema en het Internationaal Danstheater een ode brengen aan de durfals, de vernieuwers, de gekken, de zoekers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid.